Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook

Meeden:Grote Exotenmarkt

Meeden:Grote Exotenmarkt - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten

Begin: 12 augustus 2023

Einde: 13 augustus 2023

Van: 10:00 tot: 17:00

Locatie: Hereweg 346, 9651 AT Meeden Nederland

Op 12 en 13 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden (Gr) voor de zesde maal een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën, bananen en andere exoten. Een must voor liefhebbers! Tijdens de dagen worden ook rondleidingen door de jungletuinen gegeven.
De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Een greep uit het deelnemersaanbod. Zo presenteert kwekerij Koala eucalyptus-soorten uit Australië en komt Paul Shirley met Zuid-amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De varens en boomvarens van Foltz komen uit Japan, China en Australië, de schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. De agaves en cactussen van de Anjo en Coby Keizer komen vooral uit Mexico. De Belg Raf Lenaerts van Botanic Treasures brengt bijzondere bomen en heesters uit Taiwan en Nepal. Veel van de orchideeën van Reinhart komen uit Azië. De palmen en bananen van Mike’s Tropical Garden vinden inderdaad hun herkomst in de (sub-)tropen. De vlees-etende planten van Wouter Noordeloos komen zowel uit Noord-Amerika als Zuidoost-Azië. De collectie zeldzame Begonia’s van Foltz vindt z’n oorsprong in vrijwel alle continenten.
Rondleidingen door de jungletuin, prairietuin en Salviatuin
De tuinen van Foltz zien er momenteel zeer uitnodigend uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bos- en varentuinen met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling bieden. De tuinen zijn het hele weekend vrij te bezoeken. Op beide dagen wordt om 14.00 uur een rondleiding gegeven.
Exotische lekkernijen en kleurrijke Afrikaanse produkten
Op het terras serveert Maaike Hage van Zoet & Hartig home-made gebak en exotische lekkernijen. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert kleurrijke en stijlvolle produkten uit Afrika; van de opbrengst worden orthopedische operaties mogelijk gemaakt.
De Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land.
De toegang is gratis.

Meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl

Bekijk alle activiteiten in onze Tuinagenda