Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook

Meeden, Najaarsplantenmarkt

Meeden, Najaarsplantenmarkt - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten

Begin: 16 september 2023

Einde: 24 september 2023

Van: 10:00 tot: 17:00

Locatie: Hereweg 346, 9651 AT Meeden Nederland

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het volgend tuinseizoen. Het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die plaatsvindt op 16 en 17 september èn 23 en 24 september bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden.

De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. Nu is het ook de tijd om voorjaarsbollen en -knollen te planten. Daarom zijn er in beide weekends vooraanstaande bollen- en zadenkwekers te gast.

Plantperiode bij uitstek. Het najaar is de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er dit weekend voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars, asters, zonnehoeden en Salvia’s.

Bollenkwekers te gast. Met als motto ‘Tuinieren is vooruitzien’ presenteren Hein en Corinne Meeuwissen tijdens het eerste weekend (16/17 september) een prachtige collectie voorjaarsbollen, knollen en wortelstokken.

Op zondag 24 september is Jasper Helmantel van De Cruydt-hoeck en De Heliant te gast met verwilderingsbollen, bijzondere zaden en inheemse planten. Wim Kluiver is het hele weekend aanwezig met een assortiment zelf gewonnen honing.

Rondleidingen, home-made gebak en tuinbeelden. Andries Bierling, één van de eigenaars van Tuingoed Foltz, geeft op beide dagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie over de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers.

In de tuinen staan de indrukwekkende beelden en objecten van Patricia Suer, Alinda Ottens en René de Boer opgesteld. Home-made gebak en andere lekkernijen maken er een nazomers tuinfeest van.

Meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl

PDF downloadenPDF bijlage: open_dagen_tuingoed_foltz_meeden_lagere_resolutie.jpg

Bekijk alle activiteiten in onze Tuinagenda