Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook

Feestelijke insectendag in Domies Toen

Feestelijke insectendag in Domies Toen - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten

23 juni 2024

Van: 12:00

Locatie: Pieterburen, Domies Toen Nederland

‘Plant en Insect’, het jaarthema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen past bij uitstek bij Domies Toen, waar een enorme diversiteit aan vooral inheemse planten de ruimte krijgt en daarmee ook heel veel insecten naar de tuin trekken. Op 23 juni wordt hier uitgebreid bij stil gestaan.
Muziek
Om 12:00 uur speelt het Linnaeus Trio het programma ‘Entomophonia!’, een vrolijk buitenconcert waarin insecten de hoofdrol spelen. Het ensemble heeft een bonte verzameling van muziekstukken in uiteenlopende stijlen geselecteerd, van Renaissance tot aan nieuw gecomponeerde muziek, van Franse chansons tot het Nederlandse lied.
Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van der Hart (zang), Ellen Zijm (accordeon) en Kees van der Harst (klarinet).
Het concert is gratis, de entree voor de tuin bedraagt €3. Vrienden van de tuin en kinderen tot 16 hebben gratis toegang.
Boekje
Rond 13:00 uur zullen Marco Glastra, directeur van het Groninger Landschap, en Patty Wageman, directeur van Groninger Kerken, het nieuwe boekje Insecten ontdekken in Domies Toen in ontvangst nemen.
Dit boekje vertelt over de boeiende relatie tussen planten en insecten, over wat u kunt doen om een insectenvriendelijke tuin te maken en over het vaak wonderlijke leven
van de vele insecten die in Domies Toen voorkomen.
Het boekje is, net als alle andere boekjes in deze serie, een samenwerking tussen tuinbeheerder Jan Jaap Boehlé (tekst en foto’s), Leonie Barnier (tekst en redactie), Annette van Kelckhoven (vormgeving) en Hermke Rijpkema (projectcoördinatie)
Rondleiding
Na de theorie volgt de praktijk.
Rond 14.00 uur is er een rondwandeling waar Jan Jaap Boehlé de bezoekers leert op een andere manier te kijken naar de tuin. Zo is er tussen alle groen en kleurige bloemen veel meer leven te vinden dan verwacht.
U kunt een of meerdere onderdelen van het programma bijwonen.

Meer informatie: www.domiestoen.nl

Bekijk alle activiteiten in onze Tuinagenda