Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook

De Wilp: Siergrassendagen bij Lianne’s Siergrassen

De Wilp: Siergrassendagen bij Lianne’s Siergrassen - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten

Begin: 23 september 2017

Einde: 24 september 2017

Van: 09:00 tot: 17:00

Locatie: Jan Gosseswijk 31 9367 TE De Wilp [GN] Nederland

Op deze dagen is er volop aandacht voor de Nederlandse Plantencollectie van Siergrassen in De Wilp met meer dan 350 verschillende grassen. U ziet vele kleurschakeringen en prachtige vormen. Bovendien worden de vele toepassingsmogelijkheden duidelijk in de Siergrassentuin en de Prairietuin: op vorm, kleur of hoogte, in groepen of in mixverband (totale oppervlakte: 7.500 m2). Vele siergrassen en prairieplanten zijn te koop.
Op zaterdag 23 september organiseren we een MARKT met medewerking van verschillende kwekers zoals Rik Boehlé van kwekerij ‘de Beemd’ uit Warffum (heemplanten en vaste planten) en Hans Kramer van de bekende kwekerij ‘de Hessenhof’ aan de Hessenweg in Ede. Ook is er informatie over vlinders en bijen en zijn er mooie boeken én bollen in de verkoop. Hans Kramer zal op zaterdag 23 september om 11.30 uur een lezing geven over bijzondere (prairie)planten. Gezien zijn enorme plantenkennis kijken we er nu al naar uit!
Op zondag 24 september om 13.30 uur geeft Lianne Pot een mini-workshop ‘Toepassing van siergrassen in de tuin’. De workshop begint met een presentatie en aansluitend een praktisch deel waarbij een siergrassenborder wordt uitgezet.
Dit weekend gratis entree.

Meer informatie: www.siergras.nl; www.prairietuin.nl.

Bekijk alle activiteiten in onze Tuinagenda