Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook

Nieuw Beerta: Fête de la Nature 2024

Nieuw Beerta: Fête de la Nature 2024 - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten

Begin: 6 september 2024

Einde: 8 september 2024

Van: 10:00 tot: 17:00

Locatie: Nieuw Beerta, De Cleyne Hortus, Hoofdweg 43 Nederland

De Cleyne Hortus doet mee met het Fête de la Nature met de Tuundaghe vore de Nature (Mnl.) op 6, 7 en 8 september van 10.00 tot 17.00 uur. Dat organiseren wij in de middeleeuwse tuinen van De Cleyne Hortus. Elke tuin heeft van zichzelf een bijzonder verhaal te vertellen, maar tijdens het jaarlijks terugkerende Fête de la Nature worden de Natuur en Moeder Aarde eens extra in het zonnetje gezet.
Wij geven iedere dag van onze Tuundaghe workshops waaraan u actief kunt deelnemen. Ooit al eens willen meemaken wat een middeleeuwse reidans inhoudt? Zou u eindelijk dan toch zelf die heilzame zalf kunnen gaan maken op basis van planten en kruiden?
Er zijn ook enkele demonstraties. Hoe zou dat zijn, een boogschutter die in volle vaart bij u langs gaat en met grote snelheid de kruisboog richt en een pijl afschiet op het doel? Hiernaast kunt u ook kennismaken met eenvoudige leerbewerking.
Naast alle activiteiten kunt u ook rustig plaatsnemen om te luisteren naar Romeinse gebeden voor Moeder Aarde en voor alle kruiden. Een en ander wordt omlijst met wat informatie over de tuinen. U kunt ook luisteren naar een bijzonder gedicht van de monnik Franciscus van Assisi waarin alle aspecten van de natuur op een zeer bijzondere wijze worden verwoord.

Meer informatie: www.demiddeleeuwenoldambt.nl

Bekijk alle activiteiten in onze Tuinagenda

Tuinagenda