Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook
   

Tuin Andrea & Axel Hoffmann

Tuin op zijn mooist: lente en zomer

Wij houden van bloei in de tuin. We waarderen zowel de klassieke Engelse gemengde borders in romantische pasteltinten als de dynamische grassen en heesterbedden van een Piet Oudolf met heldere bloemkleuren.
Onze tuinrealiteit is echter ontnuchterend:
Zoals veel stadsbewoners hebben wij een terras in de tuin met weinig beplantingsruimte er omheen.
Wij hadden (heel) veel wensen voor onze mini rijtjeshuistuin, die maar 250 m² groot is. Een gezellige loungehoek, een eettafel met ruimte voor 6 personen, een heuse grill, een waterpartij, bloeiende vaste planten, kruiden, rozen, hortensia's en grassen (volgens het motto: "Het zal bloeien!") En - last but not least - onze te mooie strandkorf moet een plek hebben. De echte uitdaging voor ons als bloemenliefhebbers was de beperking.
Gaandeweg zijn we er echter in geslaagd om alle planten die we onmisbaar achten te huisvesten en altijd iets in de tuin te laten bloeien, van de toverhazelaarbloesem in de winter tot de gras- en asterbloesem in de herfst. We houden vooral van juni en juli. In de vroege zomer brengen de klimroos "Ghislaine de Feligonde" en de heerlijk geurende "Rose de Resht" samen met kattenkruid, steppesalie, vingerhoedskruid, kamille en iris een vleugje romantiek in de tuin. Het beeld verandert dan midden in de zomer. Dan nemen onze geliefde daglelies, begeleid door meisjesoog, de hoofdrol over. De overheersende kleur verandert van pastel naar warme gele, oranje en rode tinten. We hebben nog niet besloten welk tuinbeeld we mooier vinden.
Wij beslissen overigens niet alleen over het tuinontwerp. Om redenen van goede smaak zouden we al lang afscheid hebben genomen van een klein niervormig vijvertje. Er waren echter nogal wat kikkers en salamanders komen wonen en die zouden hun tehuis zijn kwijtgeraakt
Dus de minivijver bleef. De oregano en de hoge verbena verspreiden zich meer dan we zouden willen. De bijen, hommels en vlinders laten duidelijk zien dat ze dol zijn op deze planten. Wij houden hier graag rekening mee. In een kleine tuin wil je eigenlijk elke hoek benutten. Maar dan is er de egel die een beetje een wilde schuilplaats wil... ... Daar hebben we natuurlijk ook rekening mee gehouden.
Al met al zijn we best blij met onze medebewoners in onze minituin. Sterker nog, we hebben zelfs plekken gevonden voor een beetje kunst en kitsch. We hebben misschien niet de weelderige tuin waar we altijd van hebben gedroomd, maar we hebben wel een gezellige outdoor-woonkamer die we veel gebruiken. Voor dromen zijn er nog altijd tuinreizen.

Oppervlakte: Ca. 250 m²

Tuinnummer: 440

Algemene Informatie

Adres
Elritzenweg 70a
26127
Oldenburg
Duitsland - Het Tuinpad Op / In Nachbars GartenDuitsland


Contactgegevens
Andrea & Axel Hoffmann
+49(0)441 883009
hoffmann-oldenburg@t-online.de

Openingstijden
op afspraak


Foto's

Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg
Tuin Andrea & Axel Hoffmann Oldenburg

Route naar tuin

Adres/plaats vertrek