Nederlands - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Deutsch - Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten Like us on Facebook
   

Het Amsterdamscheveld

Tuin op zijn mooist: mei t/m. augustus

De tuin en kwekerij liggen in buurtschap ‘Het Amsterdamscheveld’ bij Erica. In de voortuin valt meteen de rotsheuvel op. Hier bloeien de daglelies, alliums en hosta’s uitbundig. Van de rotsheuvel loopt een waterval naar de grote vijver naast het huis. Bij de vijver ligt de tropische tuin met bananen, cactussen en andere tropische planten. Achter het huis ligt de grote moestuin met daarin vergeten groenten zoals aardpeer, palmkool en oerprei. Hier is ook plek voor kippen, konijnen, cavia’s en geiten. 
De kwekerij bevindt zich achter de moestuin. Het Amsterdamscheveld is een kleinschalige kwekerij met een ambachtelijke werkwijze. Dit betekent dat de (meeste) planten vanuit zaad worden opgekweekt. De planten groeien hier buiten en in onverwarmde kassen. Het assortiment varieert van tropische planten en winterharde cactussen tot planten uit bloembollen.
Kinderen zijn van harte welkom op de kwekerij. Er is genoeg voor hen te zien (planten, dieren en een speelhoek in de kas).

Oppervlakte: 5.000 m²

Tuinnummer: 137

Algemene Informatie

Adres
Peelstraat 70
7887 TL
Erica
Nederland - Het Tuinpad Op / In Nachbars GartenNederland


Contactgegevens
Roy Hofstrede
0646647237
royhofstede@hetamsterdamscheveld.nl
www.hetamsterdamscheveld.nl

Openingstijden
Van maart t/m. oktober elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur geopend. Entree incl. koffie/thee en koek € 3,50 p.p. Rondleiding en groepen en overige dagen op afspraak.


Foto's

Het Amsterdamscheveld Erica
Het Amsterdamscheveld Erica
Het Amsterdamscheveld Erica
Het Amsterdamscheveld Erica
Het Amsterdamscheveld Erica

Route naar tuin

Adres/plaats vertrek